Let op: CVO-Keuring pleziervaartuigen ook grote consequenties voor klassieke schepen en woonschepen

Reacties uitgeschakeld voor Let op: CVO-Keuring pleziervaartuigen ook grote consequenties voor klassieke schepen en woonschepen algemeen, blog

Per 1 januari 2019 moeten alle pleziervaartuigen langer dan 20 meter (of meer dan 100m3) gecertificeerd worden volgens een nieuwe Europese Richtlijn. Er is veel aandacht geweest voor deze vernieuwde regelgeving, maar bij veel eigenaren van klassieke schepen en woonschepen zijn de verregaande consequenties van deze ontwikkeling nog niet volledig in beeld.

Voor deze schepen is het namelijk bijna niet mogelijk om – met behoud van authentieke kenmerken – volledig aan de nieuwe eisen te voldoen. Dat betekent dat veel van deze schepen per 2019 niet meer zouden mogen varen. Gelukkig is hier deels rekening mee gehouden in de overgangsperiode. Wie zijn schip voor het einde van 2018 laat keuren, valt nog in deze periode waarin toegestane uitzonderingen op de eisen kunnen worden vermeld op het certificaat. Het certificaat is vervolgens 7 jaar geldig vanaf de cascokeuring.

Laat dus uiterlijk december 2018 je schip keuren, dan weet je zeker dat je de komende jaren zonder problemen op weg kan!

Voor meer informatie over de eisen en keuring, zie de site van het EOC of infoblad certificering. Wil je ondersteuning bij het CVO-klaar maken je schip neem dan gerust contact met ons op.

Comments are closed.