Van het leger naar de scheepsbouw: Jos versterkt The Coon-team

Reacties uitgeschakeld voor Van het leger naar de scheepsbouw: Jos versterkt The Coon-team algemeen, blog

Het was een druk jaar. We konden het afgelopen jaar wel een leger aan mankracht gebruiken maar hebben nu mankracht uit het leger gevonden. We zijn er blij mee! In maart begon Jos Platschorre bij The Coon.

Jos volgt de opleiding Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer in Dordrecht in deeltijd en werkt vier dagen bij ons op de werf. Een carrièreswitch voor Jos die eerst ruim twee jaar in het leger zat. Jos: “Ik wilde graag een vak leren en heb altijd een voorliefde voor houtbewerking gehad. Eerder werkte ik bij een bedrijf dat casinotafels maakte. Ook mooi werk maar wat te eenzijdig. Hier is het werk elke dag anders en leer ik de fijne kneepjes van het vak. Mooi om te werken met echte vakmensen die het fijner timmerwerk tot in detail beheersen. Ik leer ontiegelijk veel.”

Dat fijne timmerwerk hoopt Jos ook volledig onder de knie te krijgen. Hij ziet zichzelf in de toekomst wel een eigen zaak starten. Zijn liefde voor muziek wint het dan van zijn affiniteit met schepen (Jos zeilt al heel zijn leven): “Het lijkt me fantastisch om ooit gitaren en violen te bouwen.”

Comments are closed.