Een vreemde eend in onze bijt: de foodtruck van De Lekkerik

Reacties uitgeschakeld voor Een vreemde eend in onze bijt: de foodtruck van De Lekkerik blog, doe-het-zelven, installatietechniek, jachtinterieurbouw, refit, scheepselektro, schilder- en spuitwerk, stoffering

Foodtrucks zijn hot en vinden gretig aftrek op marktplaatsen. Echter is het soms voor een koper lastig te beoordelen in welke staat de vaak omgebouwde caravan of oldtimer zich bevindt.

Een caravan is niet gebouwd om na 20 jaar nog intensief gebruikt te worden. De bodemconstructie en het chassis zijn hier over het algemeen niet op berekend, de stroominrichting is niet ingericht voor het gebruik van zware apparaten en dan zijn er natuurlijk nog de voorschriften rondom hygiëne waar je rekening mee zou moeten houden. In de reguliere horeca zijn deze voorschriften niet mals. En hoewel er op dit moment nog nauwelijks voorschriften zijn voor Foodtrucks kun je wachten op een reactie van de Voedsel- en warenautoriteit met al die foodtrucks die overal opduiken.

Toen wij werden uitgedaagd om mee te denken bij het opknappen van een Foodtruck maakten wij dan ook graag een plekje vrij in onze hal. Daar heeft nu de foodtruck van De Lekkerik tijdelijk zijn intrek genomen. Erik Oostdam kocht zijn truck voor ‘een prikkie’ maar stuitte op tegenslag na tegenslag. Samen met hem pakken we het nu grondig aan. We doen het in één keer goed. De hele bodemconstructie, het chassis, de assen, maar ook de elektra en inrichting worden volledig onder handen genomen. Wat Erik zelf kan, doet hij zelf. Waar wij nodig zijn, springen we bij.

Alles keuzes zijn weloverwogen. Uitgangspunt is kwaliteit, hygiëne en (voedsel)veiligheid. Zo krijgt de caravan een eigen gas- en elektravoorziening zodat je altijd zeker bent van de werking van belangrijke apparaten zoals de vriezer en koeling en ook bij het plaatsen van vloer en wanden houden we rekening met hygiëne. Zo is Eriks Foodtruck straks echt klaar voor de toekomst. Wat er ook gebeurt.

 

de-lekkerik-2 de-lekkerijk-3

de-lekkerik-4de-lekkerik

 

 

Comments are closed.